Краснолуцька громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Якщо людина втратила трудову книжку, чи може вона зареєструватися в центрі зайнятості?

Якщо людина втратила трудову книжку, чи може вона зареєструватися в центрі зайнятості?

У разі втрати трудової книжки людині необхідно подати дублікат трудової книжки або ж довідку архівної установи про прийняття та звільнення з роботи, або цивільно-правовий договір чи документ, який підтверджує періоди зайнятості.

08:49 27.07.2020

Чим загрожує зловживання статусом безробітного?

Чим загрожує зловживання статусом безробітного?

Державна служба зайнятості звертає увагу громадян України на необхідність добросовісного використання прав і обов’язків, пов’язаних з набуттям статусу безробітного. Непоодинокими є випадки, коли особи реєструються в службі зайнятості як безробітні, проте параллельно отримують дохід. Такі дії обертаються несприятливими наслідками, передусім, для самих безробітних.

08:48 27.07.2020

Звільнення в останній робочий день місяця: нюанси розрахункового періоду

Звільнення в останній робочий день місяця: нюанси розрахункового періоду

Працівник, пропрацювавши в установі більше року, звільняється 28 лютого 2020 року. Цей день для нього є останнім робочим днем. Чи включати місяць звільнення до розрахункового періоду для обчислення суми «відпускної» компенсації?

11:43 24.06.2020

Трудові відносини в будівництві.

Трудові відносини в будівництві.

З огляду на те, що будівельна сфера ? одна з найважливіших галузей народного господарства, адже будівництво, як ніяка інша галузь економіки, створює велику кількість робочих місць, вдосконалення правового регулювання відносин з приводу праці, а саме трудових відносин, у будівельній сфері набуває вагомого значення. Тим більше важливою є реалізація такого завдання зважаючи на те, що розвиток будівельної галузі не тільки неминуче викликає економічний ріст у країні, але і піднімає проблему створення необхідних умов для розв’язання багатьох  соціальних проблем та конфліктів. Адже, реальна модель трудових відносин в будівельному секторі являє собою набір відхилень як від наявних в ринкових фірмах систем норм, так і від домінуючих раніше нормативних положень соціалістичної економіки. Має місце системна криза в трудових відносинах: панування неформальних відносин, зниження продуктивності праці, заробітна плата не виконує відтворювальної, стимулюючої та регулюючої функцій, низький рівень мотиваційних намірів, неефективність регулювання відносин у сфері праці. 

11:42 24.06.2020

Специфіка роботи неповнолітніх

Специфіка роботи неповнолітніх

Праця неповнолітніх має свою особливу специфіку.Неповнолітні особи, які не досягли 18 років у трудових правовідносинах прирівнюються до дорослих осіб (ст.187 КЗпП). При цьому, в галузі охорони праці, відпусток, робочого часу та інших умов праці неповнолітні користуються пільгами, які встановлені законодавством України.

11:41 24.06.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь